Kategórie
Nezaradené

PZP online

pzp onlineZabezpečiť vozidlo povinným zmluvným poistením si musí každý. Nejde pri tom len o osobné autá, ale aj o väčšie, ale aj menšie a dokonca aj o nemotorové vozidlá. Či už máte traktor, kombajn, iný pracovný alebo poľnohospodársky stroj, motorku na Uzavripzp, poistka na kamión, prívesný vozík alebo iný náves alebo príves. Ceny sú pochopiteľne rozdielne. Odvíjajú sa nielen od typu poisťovaného prostriedku, ale aj o roku výrobu, objemu motora (ak ho má) atď. Všetky potrebné údaje sú obsiahnuté v technickom preukaze, ktorý na výpočet ceny budete potrebovať. A takýto výpočet spravíte cez web Uzavripzp.sk.

Zdroj: https://www.uzavripzp.sk/pzp-na-privesny-vozik/

Aby ste ušetrili čo najviac času a peňazí, tak PZP online si porovnajte. Nájdete na ňom nielen dôležité údaje o tomto type zabezpečenia, ale aj tzv. poistnú kalkulačku, s ktorou si urobíte rýchly a bezplatný online výpočet ceny PZP. Ako aj jeho porovnanie…

Porovnať vaše možnosti sa oplatí

Či už si vaše poistné ponuky idete zisťovať prvýkrát alebo nie, je potrebné zdôrazniť, že porovnávať cez internet je pre vašu peňaženku to najlepšie, čo môžete urobiť. Vďaka kalkulačke môžete na PZP online ušetriť až stovky eur a hodiny času. Presvedčíte sa o tom najlepšie sami. Nebráni vám v tom absolútne nič, nakoľko požiadavky sú len dve. Mať pripojenie na internet a poznať technické parametre vozidla.

Ako porovnávať PZP online?

Máte šťastie, že ste natrafili na tento článok, nakoľko priamo v ňom nájdete odkaz na jednu z najlepších kalkulačiek na online výpočet ceny PZP. Nachádza sa na vyššie uvedenom slove (v druhom odseku) a stačí, ak si naňho kliknete. Automaticky vás stránka presmeruje na daný nástroj a vy už môžete veselo naťukávať jednotlivé technické údaje poisťovaného prostriedku.

Výhodou je, že celé porovnanie PZP online je nezáväzné. Teda využiť ho môžete len informačne, pokojne aj pred skončením poistného obdobia, aby ste si vaše možnosti len zistili. Nikto vás nebude nútiť si niektorú z vyobrazených možností vybrať. Aj keď väčšinou odolá len málokto, pretože sa presvedčia o tom, že existuje výhodnejšia možnosť, ako možno práve majú. S výnimkou tých ponúk, ktoré boli uzatvorené cez poistnú kalkulačku.

Vráťme sa ale naspäť k postupu toho, ako sa dopracovať k výsledkom PZP online. Po tom, ako ste sa preklikli na daný porovnávač, dopíšete EČV motorového alebo nemotorového vozidla. Ak ho prostriedok nemá, zvolíte možnosť pod tým. Následne dopíšete technické parametre a niektoré otázky, ktoré môžu zvýhodniť cenu poistného. Formulár odošlete a behom niekoľkých sekúnd sa vám začnú postupne zobrazovať výsledky PZP online. Porovnanie je rýchle a bezplatné, navyše aj nezáväzné, takže skutočne nemáte čo stratiť. Behom pár minút si zistíte všetky vaše poistné ponuky. No nie je to skvelé?

So žiadosťou sa nemusíte ponáhľať

Pokiaľ ste rozhodnutý o nejaké PZP online požiadať, ale zatiaľ neviete ktoré, nechajte si čas na rozmyslenie. Nezvykne sa stať, aby sa poistné zo dňa na deň zmenilo, aj keď úplne vylúčené to nie je. Väčšinou sa ale informuje vopred a zmeny cenníkov začínajú platiť poväčšine od nového roka. Možno ste sa rozhodli o poistnú zmluvu požiadať pred uplynutím platnosti súčasnej zmluvy. Pokojne môžete, no vašu zmluvu musíte oficiálne vypovedať, najneskôr však 6 týždňov pred posledným dňom platnosti.

Na druhej strane si PZP online môžete uzatvoriť s posunutým dátumom začiatku platnosti. Je to hlavne v prípade, ak ste už „prepásli“ 6 týždňovú výpovednú lehotu alebo ak sa s výpoveďou nechcete „naťahovať“. Pokiaľ by ste ale mohli ušetriť niekoľko stoviek eur, určite vám odporúčame prekonať sa a výpoveď spísať. Veď vzory sú dostupné aj na internete, prípadne na vyššie uvedenej stránke.

Ak ste si už nejakú možnosť PZP zvolili a chcete o ňu online požiadať, kliknite na ňu. Následne bude potrebné dopísať vaše osobné údaje, vrátane domácej a mailovej adresy. Na mail vám bude behom niekoľkých minút odoslaná správa s niekoľkými dôležitými prílohami. Hlavne si nezabudnite všimnúť údaje na zaplatenie faktúry a dočasné doklady k PZP (zelenú kartu). Tie si je potrebné vytlačiť, pretože nahrádzajú originál do doby, kým vám ho poisťovňa neodošle na domácu adresu. Učiní tak po zaevidovaní platby poistného. Doba splatnosti, ako aj platnosť dočasných dokladov je 30 dní. Po tejto dobe dočasná zmluva zaniká.

Ak ste ale uzatvorili novú zmluvu PZP v predstihu, teda, že vám aktuálna zmluva ešte platí a nová začína až neskôr, dočasnú kartu pravdepodobne nebudete potrebovať. Nakoľko vám poisťovňa stihne originál zaslať skôr, ako skončia platnosť staré doklady.

Je to také jednoduché!

Ako ste si mohli prečítať, celé poistenie prebieha veľmi rýchlo a pohodlne, nakoľko ho môžete uzatvoriť z domu a úplne hocikedy. Prípadne aj z iného miesta, kde máte prístup na internete. PZP online dnes uzatvára veľmi veľa ľudí nakoľko sa presvedčili o jeho výhodách osobne. Takýmto spôsobom sa ušetrí nielen kopec eur v peňaženke resp. na karte, ale aj hodiny času, ktoré môžete vložiť do nejakej inej aktivity alebo oddychu.